Οι γυναίκες διεκδικούν πιο ισχυρή φωνή

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει καθιερωθεί για να τιμήσει την προσφορά μας στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας. Βέβαια, η γυναίκα έχει ακόμα να διανύσει μεγάλο δρόμο για την άμβλυνση των ανισοτήτων και για την έμπρακτη εφαρμογή των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών. 

 

Σε ό,τι με αφορά ως γυναίκα και μητέρα με την ιδιότητα της βουλευτή αλλά και της μάχιμης δικηγόρου με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο αυτή η απόσταση πιστοποιείται κάθε φορά που καλούμαι να χειριστώ υποθέσεις που εμπεριέχουν εργασιακό εκφοβισμό. Ευτυχώς, στην Ελλάδα ξεκίνησαν, πρόσφατα, να ανοίγουν τα στόματα, τόσο για σεξουαλικές επιθέσεις, όσο και για εκφοβισμό και βία σε χώρους εργασίας. 

 

 Βέβαια, εκτός από τις περιπτώσεις τους εργασιακού εκφοβισμού, η γυναίκα είναι αυτή που είναι η πιο ευάλωτη και στη βία. Στη βία που αποτελεί εκδήλωση έκνομης συμπεριφοράς μέσα στο ίδιο το οικογενειακό της περιβάλλον, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και στη βία που εκδηλώνεται με σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Μάλιστα, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας. 

 

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, ανέλαβα κοινοβουλευτική δράση και στον ενάμιση χρόνο της κοινοβουλευτικής μου θητείας η κατ’ αρχήν πρότασή μου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, για να στηρίξει η Πολιτεία την επανένταξη των κακοποιημένων γυναικών στην αγορά εργασίας, έγινε αποδεκτή. Συγκεκριμένα, από τον ΟΑΕΔ υλοποιείται πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στο οποίο εντάσσονται πλέον για πρώτη φορά οι κακοποιημένες γυναίκες. Για μένα ήταν πολύ σημαντική στιγμή και ένιωσα ιδιαίτερη ικανοποίηση ως γυναίκα, ως μητέρα και ως πολιτικός. 

 

Η δράση μου στην κατεύθυνση της μείωσης των ανισοτήτων συνεχίζεται και έχω ζητήσει να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του εργασιακού εκφοβισμού. 

 

Βασική μου επιδίωξη και στόχος είναι να συνδράμω, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, ώστε η Πολιτεία να παρέχει τις δυνατότητες και ευκαιρίες στις γυναίκες να μπορούν να ασκήσουν και να εξελίξουν τους πολλαπλούς ρόλους τους, ως μητέρες, σύζυγοι, επαγγελματίες, σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων.    

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Karfitsa", στις 6/3/2021

Έκθεση εικόνων

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2024 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol