Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

Η ασφάλεια των πολιτών στη χώρα μας αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα. Καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται ληστείες, κλοπές, αλλά και ποικίλα και άγρια εγκλήματα που εμπίπτουν σχεδόν σε κάθε άρθρο του ποινικού κώδικα. Εγκλήματα, φυσικά, διαπράττονται ακόμη και μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους της χώρας μας. Εξαίρεση, φυσικά, δε θα μπορούσε να αποτελέσει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί καθημερινό γεγονός. Δυστυχώς, η εικόνα που δίνει η χώρα είναι αυτή της απόλυτης ανομίας.

Αυτή η κατάσταση απόλυτης ανομίας που βιώνουμε, μας καθιστά ανασφαλείς και φοβισμένους. Μάλιστα, ο φόβος είναι διαρκής, διότι οι πολίτες φοβούνται και στη γειτονιά τους να περπατήσουν μόνοι τους ακόμα και την ημέρα.

Δυστυχώς, η πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρέβλεπε όλη την παραπάνω κατάσταση, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας μας, που είναι η ασφάλεια των πολιτών και η τήρηση των νόμων.

Την ίδια ώρα το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται υποστελεχωμένο και με παντελή έλλειψη εξοπλισμού. Η λειτουργία του επαφίεται σε δωρεές προκειμένου να αποκτήσει ένα ακόμη περιπολικό ή μερικά αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ το ασφαλιστικό και μισθολογικό τους καθεστώς αποτελεί μείζον πρόβλημα για αυτούς.

Η λύση στο τεράστιο αυτό θέμα είναι πρώτα και πάνω από όλα πολιτική. Η Ν.Δ. δια του προέδρου της Κ. Μητσοτάκη, δεσμεύτηκε ότι απόλυτη πολιτική προτεραιότητά της θα είναι και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Αυτό το κάνει πράξη. Έτσι, σε λίγες μέρες φέρεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο που αφορά την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και την αναθεώρηση διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει εκ νέου την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενδυναμώσει την ομάδα ΔΙΑΣ και τις ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας με την πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας «Δέλτα» και της ομάδας «Δίας». Παράλληλα, θα ενισχύσει το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς. Και τούτο, διότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ., επειδή σέβεται απόλυτα το δικαίωμα της ελευθερίας των πολιτών, διαφυλάττει ως άμεση προτεραιότητά της την ασφάλειά τους.

Δημοσιεύτηκα στην εφημερίδα "Thessnews" 27/7/2019

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2024 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol