Στη Βουλή με προτάσεις και διεκδίκηση λύσεων

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023

Λίγα λόγια για εμένα… Είμαι μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια. Κατάγομαι από την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, όμως η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, αφού ζω σε αυτήν από τα παιδικά μου χρόνια. Το 2002 αποφοίτησα από τη Νομική του ΑΠΘ, το 2004 πήρα μεταπτυχιακό στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Από το 2004 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως μάχιμη δικηγόρος, με ειδίκευση στο εργατικό, εμπορικό και αστικό δίκαιο. Ήδη «μετρώ» περισσότερες από 2.000 δίκες. Εκλέχθηκα βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης το 2019, η νεότερη σε ηλικία στη Θεσσαλονίκη στην παράταξή μου. Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Μάνο με τον οποίο έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χρήστο και την Αλεξάνδρα.

Δραστηριοποιούμαι στα κοινά από το 2007, ως εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στον δήμο Θεσσαλονίκης. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για περισσότερα από δέκα χρόνια της Οργάνωσης «Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί - Ν.Ε.Ο.Ι.». Την τετραετία 2011 - 2014 ήμουν δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας». Στις εκλογές του 2012 ήμουν εκπρόσωπος της ΝΔ στα ΜΜΕ Βορείου Ελλάδος. Αν και μου προτάθηκαν θέσεις θεσμικές, επέλεξα να μην μπω στην πολιτική από το... παράθυρο. Ήθελα να μπω «με το σπαθί μου» στη Βουλή και μόνο αν το αποφάσιζαν οι συμπολίτες μου.

Είναι κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσετε το κόμμα μου, τη Νέα Δημοκρατία, διότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Στις 21 Μαΐου θα αναμετρηθεί η σταθερότητα του σήμερα με την αβεβαιότητα του χτες. Μπορείτε να θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα το 2019, να συγκρίνετε τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση από το 2015 έως το 2019 και τι έκανε η σημερινή. Σας ζητώ να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει η πατρίδα μας στον δρόμο της ανάπτυξης, της σταθερότητας, της προκοπής.

Ζητώ την ψήφο σας γιατί είμαι «μία από εσάς», όπως λέει και το σύνθημά μου για τις εκλογές, ήμουν και παραμένω δίπλα σας, με την πόρτα ανοιχτή να σας ακούω. Ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω να φέρνω στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις, διεκδικώντας λύσεις για ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη, διότι ήμουν η πρώτη κυβερνητική βουλευτής που ζήτησε αύξηση κατώτατου μισθού και πρόσθετα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Κατέθεσα προτάσεις που νομοθετήθηκαν για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, για ρυθμίσεις χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, έδωσα μάχη κατά της έμφυλης βίας και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών.

Τρεις δεσμεύσεις για τον τόπο μου: Να συνεχίσω να στηρίζω τους νέους έμπρακτα στην προσπάθειά τους για απασχόληση ανάλογη των προσόντων τους, με καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Στοίχημά μου, να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας και να γυρίσουν όσοι έφυγαν στο εξωτερικό.

Να συνεχίσω να συμβάλλω στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, ώστε αφενός η Θεσσαλονίκη να γίνει κόμβος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας και αφετέρου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας.

Να εξακολουθώ να διεκδικώ για τους συμπολίτες μου και μεγάλες κοινωνικές ομάδες και παραγωγικούς φορείς δίκαια αιτήματά τους και με θέσεις και προτάσεις μου να συμβάλλω θετικά στο κυβερνητικό έργο. Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία είχα την ικανοποίηση πολλές από αυτές να γίνουν νόμοι του κράτους.

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα «Μακεδονία» στις 14/5/2023

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2024 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol